E-learning tapasztalat az önéletrajzban?

Gondoltátok volna, hogy a tengerentúlon, illetve bizonyos, tőlünk nyugatra fekvő európai országban már bevett szokás, hogy az emberek beleírják önéletrajzukba az online elvégzett kurzusaikat is?

A többségetek nagy valószínűséggel nem gondolta volna, sőt, Ti sem biztos, hogy megtennétek. Pedig, ha jobban végiggondoljuk, akkor bizony több okból kifolyólag is előnyös lehet ezt megtenni.CV

Megkönnyíti az adaptációt: Már nem tudunk megélni azokból az információkból, amiket az iskolában megtanítottak nekünk, meg kell próbálnunk lépést tartani az egyre frissebb tudáselemekkel.  A vállalatok is látják az e-learning előnyeit, éppen ezért egyre nagyobb mértékben a személyi jelenlétet kívánó képzésről az online tanfolyamok elvégzésére billen át a mérleg, sőt, manapság a legtöbb cég már saját képzési rendszerrel rendelkezik és minden friss munkatársnak kötelező ezeket elvégeznie. A jövő munkáltatói pedig a dinamikusan, gyorsan tanuló és fejlődő munkatársakat részesítik előnyben, így nagy előny, ha már ilyen téren is van tapasztalata a munkavállalónak, mert könnyebben fog tudni alkalmazkodni az innovatív körülményekhez.

Elősegíti a személyes fejlődést: Napjainkban az élethosszig tartó tanulásé a főszerep! Még akkor is, ha a megpályázott munkakörtől teljesen indifferens témában is végeztél el bármilyen online tanfolyamot, még az is pozitív hatással lesz a megítélésedre. Ugyanis azok az egyének, akik hajlandóak időt, energiát és még akár pénzt is áldozni saját kompetenciáik, személyiségük továbbfejlesztésére, minden munkáltató számára szimpátiát fognak kiváltani. A munkáltatók számára is egyre inkább világossá válik, hogy azok az emberek, akik e-learninges kurzust végeznek el, értenek a számítógéphez, motiváltak, önállók és képesek autodidakta módon tudást elsajátítani.

Döntő szerepe lehet: Pontosan a fent említett okok miatt, az is könnyen előfordulhat, hogy ezek az apró jelek fogják befolyásolni a leendő munkáltató döntését, amikor két vagy több, hasonló kaliberű jelentkező közül kell kiválasztania azt az egyet, aki betöltheti a meghirdetett pozíciót.

Ha szeretnétek olyan értékes tudással gazdagodni, melyek a későbbiekben hasznosak lehetnek a munkátok során, akkor nézzetek körbe a Webuni.hu kurzusai között. 😉

“Aki sajnálja a pénzt a tudás megszerzésére, az nem számol a tudatlanság költségeivel.” – Tonk Emil

Vélemény, hozzászólás?