Webuni legénység 1.

Sziasztok!

Ebben a sorozatban azokat a munkatársakat szeretném bemutatni külön-külön, akiknek köszönhetjük a Webuni weboldalának külső megjelenését, ill. az informatikai hátterét.

Először Gergőt, a projekt vezetőfejlesztőjét interjúvoltam meg. Gergőről elmondható, hogy ő a jó értelemben vett, tipikus informatikus, akinek elhivatottságát misem bizonyítja jobban, hogy még a hobbija is az informatika! Még, ha nem is túl bőbeszédű, de azért inkább válaszoljon Ő:

– Neved?

– Radics Gergely, alias Gergő

– Hobbid?

– Mostanában főként Android fejlesztést tanulgatok, illetve pár éve aktívabban foglalkozom IT biztonsággal is, ezen felül meg mikor mihez van kedvem. Egy időben íjászkodtam, néha kerékpározom, stb.

– Végzettséged? Szakterületeid?

– ELTE-n szereztem programtervező informatikus mester diplomát. Ez szerintem kb. elmond mindent, amit tudni kell a hobbival együtt. 🙂

– Milyen jellegű fejlesztésekben vettél eddig részt?

– Az Innostartnál a Webunin és egy másik, elég bonyolult mobilalkalmazáson dolgoztam leginkább, de kisebb-nagyobb webes projekteken már több, mint 12 éve dolgozom.

– Mióta dolgozol az Innostartnál? Hogyan kerültél a céghez?

– 1 éve dolgozom itt, egy Facebookos csoportban akadtam rá egy álláshirdetésre, amire jelentkeztem és úgy kerültem ide.

– Könnyen ment a beilleszkedés?

– Eléggé, az interjú után kb. 10 perccel már a Webunin dolgoztam, a többi pedig jött magától. 🙂

– Milyen általában a hangulat az irodában?

– Általában vidám, néha zene szól, néha csak egymás hülye poénjait hallgatjuk, de a legjobb mindig az ebédszünet, ahol Ádám (a grafikusunk) egy komplett standup műsort lenyom általában.

– Szeretsz-e a Webunin dolgozni? Miért?

– Már a kezdetektől benne vagyok, szóval már csak ezért is igen, valamint mindig jó a különböző kihívásokat megoldani. Bár a frontenddel, a HTML és CSS kódokkal nem igazán szeretek pepecselni benne, de tudom, hogy kapcsolatból sincsen tökéletes… 🙂

– Belegondoltál-e már abba, hogy egy olyan országos szintű rendszernek a fejlesztésén dolgozol, ami jelentős mértékben megváltoztathatja a jövő oktatási módszereit?

– Néha már megesett, hogy igen! 🙂

– Mesélj el egy vicces munkahelyi történetet vagy szívatást! Az a legjobb, ha veled történt! 🙂

– Nem akarok neveket mondani, de a munkahelyen a többiek elég hamar megtanulták, hogy hosszabb időre nem célszerű bejelentkezve hagyni a gépet. Sok-sok FB profilkép csere meg egyéb üzenőfali bejegyzés történt egy időben. Szerencsére én reflexből kilépek mindig, ha nem vagyok a gépnél. 🙂 (Egy IT biztonság technikustól ez alap! 🙂 – a szerk.)

Vélemény, hozzászólás?