Logó
Képzések

Amikor az elme túl hangos

Alvászavarok a digitális korban
Szerző: Be Smart Klub

A kurzusról

Manapság nem kell a világ másik végére utaznunk, hogy megtudjuk mi is az a jet lag. A lakosság csaknem háromnegyede szenved krónikus alváshiánytól. Az iparosodott társadalom lakói még sötétedés után is aktívak, nappal pedig álmosak. Ennek következtében a társadalmi jet lagban szenvedő emberek belső órája eltolódik.

Belső biológiai óránk a mesterséges időeltolódás miatt erősen felborult. Túl sok inger ér, túl sok információ, esetenként stressz, amit nem mindig képes a szervezet feldolgozni, és a jóleső fáradtság érzetekor elaludni. Ezek miatt későn álmosodunk el, viszont reggel még javában aludnánk, amikor indulni kell dolgozni.

Talán téged is érint az éjszakai álmatlanság (és a vele járó krónikus kialvatlanság) jelensége

De van egy jó hírünk: a jó alvás tanulható!

Horváth Ágnes, alvástréner, mindfulness oktató, TEDx előadó, az http://alvasguru.hu/ szerkesztőjének előadásából megtudhatod, hogyan lehet leküzdeni az éjszakai agyalást, és hogyan legyél újra jó alvó!

Témák, amiket érintünk:

- mit tegyünk, ha az éjszakai agykattogás miatt nem tudunk elaludni?- mit tehetünk a nappali álmossági rohamok ellen?- mi az a társadalmi jet lag?- miért éri meg egy órával többet aludni?- a kialvatlanság következményei - a munkában is érezhető?- alvásproblémák erős stressz alatt - amikor a kevesebb munka NEM opció...- az elfoglaltság, mint népbetegség - hogyan dolgozz intenzíven anélkül, hogy túlhajszolt lennél?- és végül: a módszerem a gyógyszerem. Jó alvás gyógyszerek nélkül.