Logó

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Buktatók, veszélyek, határidők, pontszámítás, egyedi esetek - minden, amit tudnod kell

A kurzus leírása

Szerző: Eduline

[EZ A KURZUS 2017.11.21. 10:00-TÓL LESZ ELÉRHETŐ, NE FELEJTS EL VISSZANÉZNI!]

Ha szeretnél értesítést kapni a kurzus élesítéséről, akkor légyszi írj nekünk egy emailt az onlinetanfolyam@eduline.hu címre, amibe csak ezt a szöveget kell bemásolnod:

Tárgy: Felvételi jelentkezés 2018 kurzus

Szöveg: Szeretnék értesítést kapni!

 

Az Eduline online videós felvételi tájékoztatójában minden információt megtalálsz a 2018-as felvételiről – érthetően, magyarázatokkal és példákkal. Már tudod, milyen terület érdekel, de szakot még nem választottál? Megmutatjuk, hol szerezheted be azokat az infókat, amelyek segítenek a döntésben – miért érdemes megnézni a tanrendet, hol találod a magyar egyetemek és főiskolák alap-, osztatlan és mesterszakjainak, felsőoktatási szakképzéseinek teljes listáját, honnan tudhatod meg, hogy a kiválasztott szak friss diplomásai milyen fizetésre számíthatnak a munkaerőpiacon?

Összegyűjtjük a legfontosabb dátumokat és határidőket, elmagyarázzuk, mit jelentenek a leggyakrabban használt – időnként egészen furcsa – felsőoktatási kifejezések, mint az önköltség, a hallgatói nyilatkozat vagy az állami ösztöndíj, megmutatjuk, hogy mit jelez a meghirdetett szakok mellett szereplő A, K, N  betű.

Segítünk eldönteni, hogy milyen tantárgyakból jelentkezz emelt szintű érettségire, érdemes-e nyelvvizsgát tenned tavasszal, vagy inkább a nehezebb – egyben több pontot érő – érettségire érdemes készülnöd angolból, németből vagy más nyelvből. Velünk könnyedén kiszámolhatod, hány ponttal szállsz be a 2018-as felvételi versenybe: részletesen elmagyarázzuk, hány pontot ér a felvételin egy négyes matekból, egy 70 százalékos magyarérettségi vagy egy OKTV-helyezés.

Akkor is érdemes velünk tartanod, ha nem idén érettségizel, hanem évekkel ezelőtt – esetleg a „régi”, egyszintű rendszerben – vizsgáztál, így egy tárgyból sincs emelt érettségid. Megmutatjuk, milyen lehetőségeid vannak a 2018-as felvételin.

Segítünk regisztrálni a Felvi.hu online jelentkezési rendszerébe, végigvezetünk a jelentkezési folyamaton, megmutatjuk, hol és mikor kell „entert” nyomnod vagy rákattintanod az „küldés” gombra. Ha végignézed videóinkat, a hitelesítéssel sem lesz problémád – akkor sem, ha eddig még nem is hallottál a hitelesítésről.

És végül elmagyarázzuk, hogyan húzzák a ponthatárokat, válaszolunk a leggyakrabban előkerülő kérdésekre. Ha tavaly 434 volt a ponthatár, vajon idén is annyi lesz? Hogyan fordulhat elő, hogy egy fizetős képzésen magasabb ponthatárt húznak, mint az államilag támogatott szakon? Hány pontot kell szerezned ahhoz, hogy egyáltalán esélyed legyen a felsőoktatási felvételin? Milyen alap- és osztatlan szakokon húznak „előzetes” ponthatárokat, és vajon azok változhatnak-e júliusig?

Minden kérdésedre megkapod a választ!

A legjobb képzések a témában

Virtuálpszichológia, amit mindenkinek tudnia kell!
Veszélyek és lehetőségek az okoskütyük, az internet, és a videojátékok világában
Dániel Tóth
Dániel Tóth
Pszichológus, tréner, youtuber
41
10 000 Ft
Készülj fel a 20. századi történelemből!
Készüljünk fel együtt a következő töriórára vagy akár az érettségire is!
Antal Attila
Antal Attila
Történelemtanár
5
5 950 Ft
Hogyan ne bukj meg a matek érettségin - Halmazok
Minden, amit a középszintű matematika érettségire tudnod kell a halmazokról
Velledits Dorottya
Velledits Dorottya
Matematika érettségi
4
1 490 Ft
Gazdasági ismeretek írásbeli érettségi felkészítő
Érettségizz könnyedén!
Pintér Zsolt
Pintér Zsolt
Közgazdasági tanár
7
24 900 Ft