Olyan stílust hoztam nektek, amihez nem kell semmiféle extra eszközt igénybe venni. Elég egy papír és egy toll, vagy ceruza, vagy filc, vagy bármilyen íróeszköz :)

A letölthető anyagok között megtaláljátok a teljesmunkafüzetet, ez alapján fogunk haladni a kurzus során. Az egyes leckéknél mindig ott lesz(nek) az aktuális oldal(ak) külön is. Ha ki tudod nyomtatni, akkor tudsz ezen gyakorolni, be lesznek jelölve a különböző segédvonalak, amiket a 2. fejezetben, a 4-es leckében magyarázok el. Ha véletlenül mégsem tudnál nyomtatni, akkor sima papírra is elkezdheted a gyakorlást, célszerű kockás vagy vonalas papírt használni, hogy legalább a vízszintes vonalakat ne neked kelljen berajzolnod, hanem legyen ebben segítséged. 

A letölthető anyagok között egyébként egy üres egyoldalas sablon is találsz a segédvonalakkal, ezt is használhatod, ha nem akarod az egész munkafüzetet kinyomtatni.

A hamis kalligráfiát, amit tanulunk, szuper kezdő technikának gondolom, mert nem kell egyszerre megszokni az új formákat és az új eszközt is, amit néhány más típusú kalligráfia oktatás igényel. Koncentrálhatsz csak az egyikre, és ha úgy érzed, ez a rész már megy, akkor lehet továbbhaladni, és az új eszközt is megtanulni.