Logó
Képzések

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2019

Buktatók, veszélyek, határidők, pontszámítás, egyedi esetek - minden, amit tudnod kell
Szerző: Eduline

A kurzusról

Miről szól tehát a kurzus?

Az Eduline online videós felvételi tájékoztatójában minden információt megtalálsz a 2019-es felvételiről – érthetően, magyarázatokkal és példákkal. Már tudod, milyen terület érdekel, de szakot még nem választottál? Megmutatjuk, hol szerezheted be azokat az infókat, amelyek segítenek a döntésben – miért érdemes megnézni a tanrendet, hol találod a magyar egyetemek és főiskolák alap-, osztatlan és mesterszakjainak, felsőoktatási szakképzéseinek teljes listáját, honnan tudhatod meg, hogy a kiválasztott szak friss diplomásai milyen fizetésre számíthatnak a munkaerőpiacon?

Összegyűjtjük a legfontosabb dátumokat és határidőket, elmagyarázzuk, mit jelentenek a leggyakrabban használt – időnként egészen furcsa – felsőoktatási kifejezések, mint az önköltség, a hallgatói nyilatkozat vagy az állami ösztöndíj, megmutatjuk, hogy mit jelez a meghirdetett szakok mellett szereplő A, K, N  betű.

Segítünk eldönteni, hogy milyen tantárgyakból jelentkezz emelt szintű érettségire, érdemes-e nyelvvizsgát tenned tavasszal, vagy inkább a nehezebb – egyben több pontot érő – érettségire érdemes készülnöd angolból, németből vagy más nyelvből. Velünk könnyedén kiszámolhatod, hány ponttal szállsz be a 2019-es felvételi versenybe: részletesen elmagyarázzuk, hány pontot ér a felvételin egy négyes matekból, egy 70 százalékos magyarérettségi vagy egy OKTV-helyezés.

Akkor is érdemes velünk tartanod, ha nem idén érettségizel, hanem évekkel ezelőtt – esetleg a „régi”, egyszintű rendszerben – vizsgáztál, így egy tárgyból sincs emelt érettségid. Megmutatjuk, milyen lehetőségeid vannak a 2019-es felvételin.

 

Miben leszünk segítségedre?

- segítünk regisztrálni a Felvi.hu online jelentkezési rendszerébe

- végigvezetünk a jelentkezési folyamaton

- megmutatjuk, hol és mikor kell „entert” nyomnod vagy rákattintanod az „küldés” gombra

- ha végignézed videóinkat, a hitelesítéssel sem lesz problémád – akkor sem, ha eddig még nem is hallottál a hitelesítésről

- végül elmagyarázzuk, hogyan húzzák a ponthatárokat és válaszolunk a leggyakrabban előkerülő kérdésekre

 

Ha tavaly 434 volt a ponthatár, vajon idén is annyi lesz? Hogyan fordulhat elő, hogy egy fizetős képzésen magasabb ponthatárt húznak, mint az államilag támogatott szakon? Hány pontot kell szerezned ahhoz, hogy egyáltalán esélyed legyen a felsőoktatási felvételin? Milyen alap- és osztatlan szakokon húznak „előzetes” ponthatárokat, és vajon azok változhatnak-e júliusig?

Tarts velünk, és minden kérdésedre megkapod a választ!

A legjobb képzések a témában

Weboldalkészítés alapjai - HTML5 + CSS3
Készítsd el első weblapod HTML és CSS segítségével! Ez egy kihagyhatatlan lépés, hogy webfejlesztő legyél! - v1.0.0
Rádi Viktor
Rádi Viktor
senior webfejlesztő
334
3 990 Ft 2 993 Ft
Korrepeta távmatek
Online matematika érettségi felkészítő Gerőcs Lászlóval
dr. Gerőcs László
dr. Gerőcs László
Korrepeta
236
10 000 Ft
Készülj fel a 20. századi történelemből!
Készüljünk fel együtt a következő töriórára vagy akár az érettségire is!
Antal Attila
Antal Attila
Történelemtanár
25
5 950 Ft
Gazdasági ismeretek írásbeli érettségi felkészítő
Érettségi felkészítő
Gazdasági ismeretek írásbeli érettségi felkészítő
Érettségizz könnyedén!
Pintér Zsolt
Pintér Zsolt
Közgazdasági tanár
25
24 900 Ft