Logó
Képzések

Windows Server 2012 R2 telepítése és alapkonfigurálása

Első Windows tartományvezérlő szerverünk beüzemelése

A kurzusról

A tartományvezérlő szerver a Windows hálózat és tartomány alapköve. Ezen a szerveren fut a felhasználók és erőforrások menedzsmentjéhez elengedhetetlen Active Directory (AD) adatbázis, így a tartományvezérlő telepítése minden új professzionális vállalati hálózat sarkalatos pontja.

Nehézséget jelent ugyanakkor a kezdő rendszergazda számára, hogy a beüzemeléséhez szükséges információk viszonylag sok területet érintenek.

A hálózat működéséhez ugyanis mindenképp szükséges lesz a DNS szerver szerepkör, és ha AD-ből szeretnénk felügyelni az IP címek kiosztását akkor a DHCP szerver szerepkör telepítésére is.

A kurzusban összeszedtük és egységes formában közöljük az összes szükséges információt amire a telepítés, alapkonfiguráció során szükség lehet.

A videókon lépésről-lépésre követhető minden beállítás, mozzanat. A különféle opciók, lehetőségek közti különbségeket elmagyarázzuk, hogy a leendő rendszergazda megfontolt, jó döntéseket hozzon.

A kurzus különlegessége, hogy az Internet protokoll legújabb, IPv6-os változatának használatát is megmutatja.

A tananyag egyelőre, csak a mikro és tiszta, „vasra” telepítést tartalmazza, de hamarosan frissül majd a közepes és nagyméretű cégeknél használt Hyper‑V megoldásokkal és a Microsoft Azure felhőalapú megoldásaival, melyekkel akár egy kis vállalatnál is komoly adatbiztonság és rendelkezésre állás érhetőek el.

Vásárolja meg a mostani kedvezményes áron a kurzust! A beiratkozott hallgatók a frissített tartalomhoz ingyen hozzájutnak, az új beiratkozók már csak teljes áron juthatnak majd hozzá a tartalomhoz.

A legjobb képzések a témában

Verziókezelés Gittel
Folyamatosan bővülő kurzus
Rádi Viktor
Rádi Viktor
senior webfejlesztő
44
9 900 Ft 1 485 Ft
C# kezdő kurzus
Hogyan készítsünk egyszerű programokat C#-ban?
Kovács Olivér
Kovács Olivér
programozó, webfejlesztő és zeneszerző
18
3 500 Ft
A PHP-programozás alapjai
Ismerd meg a PHP nyelvet
 Esztelecki Péter
Esztelecki Péter
Mérnök informatikus
23
1 500 Ft
MS Excel – Képletek, melyek megkönnyítik a napi munkádat
Rendszeres Excel feladataink, riportjaink elkészítési idejét csökkentsük le 1 gombnyomással!
Jobbágy Szabolcs
Jobbágy Szabolcs
időmenedzsment- és számítógép hatékonysági tréner
6
14 900 Ft