Logó

Windows Server 2012 R2 telepítése és alapkonfigurálása

Első Windows tartományvezérlő szerverünk beüzemelése

A kurzus leírása

Szerző: Gábor Dénes Főiskola

A tartományvezérlő szerver a Windows hálózat és tartomány alapköve. Ezen a szerveren fut a felhasználók és erőforrások menedzsmentjéhez elengedhetetlen Active Directory (AD) adatbázis, így a tartományvezérlő telepítése minden új professzionális vállalati hálózat sarkalatos pontja.

Nehézséget jelent ugyanakkor a kezdő rendszergazda számára, hogy a beüzemeléséhez szükséges információk viszonylag sok területet érintenek.

A hálózat működéséhez ugyanis mindenképp szükséges lesz a DNS szerver szerepkör, és ha AD-ből szeretnénk felügyelni az IP címek kiosztását akkor a DHCP szerver szerepkör telepítésére is.

A kurzusban összeszedtük és egységes formában közöljük az összes szükséges információt amire a telepítés, alapkonfiguráció során szükség lehet.

A videókon lépésről-lépésre követhető minden beállítás, mozzanat. A különféle opciók, lehetőségek közti különbségeket elmagyarázzuk, hogy a leendő rendszergazda megfontolt, jó döntéseket hozzon.

A kurzus különlegessége, hogy az Internet protokoll legújabb, IPv6-os változatának használatát is megmutatja.

A tananyag egyelőre, csak a mikro és tiszta, „vasra” telepítést tartalmazza, de hamarosan frissül majd a közepes és nagyméretű cégeknél használt Hyper‑V megoldásokkal és a Microsoft Azure felhőalapú megoldásaival, melyekkel akár egy kis vállalatnál is komoly adatbiztonság és rendelkezésre állás érhetőek el.

Vásárolja meg a mostani kedvezményes áron a kurzust! A beiratkozott hallgatók a frissített tartalomhoz ingyen hozzájutnak, az új beiratkozók már csak teljes áron juthatnak majd hozzá a tartalomhoz.

A legjobb képzések a témában

Adj életet a vázlatodnak!
Hogyan jutunk el a vázlattól a vektoros rajzoláson át egy hangulatos képig.
 Péter Nagy
Péter Nagy
Nagy Péter
8
9 950 Ft
A PHP-programozás alapjai
Ismerd meg a PHP nyelvet
 Esztelecki Péter
Esztelecki Péter
Mérnök informatikus
7
1 500 Ft
Rendező Algoritmusok - C++
Alapvető rendező algoritmusok: buborékrendezéstől a radix rendezésig! Elmélet és implementáció!
Holczer Balázs
Holczer Balázs
Software Engineer
7
999 Ft
A Joomla 3 beüzemelése
Telepítés az alapoktól
Patkós Dániel
Patkós Dániel
Joomla oktató
5
1 490 Ft