Logó
Képzések
Dávid Ilona
Dávid Ilona
Francia és olasz szakos tanár
Elérhetőségek
Mobil: +36705412962
Telefon: +36705412962
Weboldal: https://www.francia-olasz.hu/
Cím: Magyarország, Budapest
Szakmai tapasztalat
Diplomák: ELTE
Előző munkahelyek: Meta Stúdió Optimum Kft.
Oktatási területek: Francia nyelv, olasz nyelv, francia és olasz szaknyelvek: gazdasági, turizmus, gasztronómiai
Munkahely: Eu-Project Bt.
Bemutatkozás

   

                Dávid Ilona vagyok, francia és olasz szakos nyelvtanár:www.francia-olasz.hu

      25 éve a nyelvtanításnak élek. A francia és olasz nyelv általános és szaknyelvi, vagy speciális tanfolyamokat tartottam minden formában: volt úgy is, hogy más kollégákkal, nyelviskola formájában az adott időben a pillanati piaci keresletnek megfelelő tanulási lehetőséget kínálva, vagy immár 15 éve magán tanárként csak speciális  vagy szaknyelvi kurzusokkal foglalkozom.

     Mindkét nyelvből gazdasági, vendéglátó ipari, turizmus, nemzetközi kapcsolatok vizsgatípusokra tartok felkészítést, így a Corvinus, BGE, Szent István Egyetem vizsgáira jelentkezőket készítek fel egyénileg vagy mini csoportokban.

Az Olasz gasztronómia szaknyelvi kurzus célja, hogy segítsen mind azoknak, akik szeretnének elsajátítani az olasz gasztronómia szakszókincsét teljesen kezdő olasz nyelvtudással. Ezért, a kurzus teljes verziója úgy van kigondolva, hogy nem csak szavak listáit kínálja megtanulásra, hanem azt a nyelvtani, kommunikációs alapot is nyújtja, amelynek köszönhetően lehet megtanulni kommunikálni olaszul, kezdő szinttől a középhaladó szintig. Olyan nyelvtani vázra helyeztem el a kommunikációs elemeket, az alapvető szókapcsolatokat, amely nem csak egy alapot biztosít, hanem nyelvtani logikával magyarázza meg az olasz kifejezési módot a mindennapi használatban. A kurzus tematikája szigorúan követi az olasz gasztronómia ismeretéhez szükséges tematikát: élelmiszerek, ételek, italok, nyersanyagok megnevezését, konyhai, felszolgálási eszközök nevét, fűszerekét stb. A kommunikációs elemek (és ehhez van alárendelve a nyelvtan) életszituációkhoz és szakmai szituációkhoz kapcsolódnak: bemutatkozni, beszélni saját magáról alapinformációkat megadva, kérdezni alapinformációkat, hely és időhatározókkal beszélni valamiről vagy valakiről, előadni egy étel elkészítési módját, megkülönböztetni az utasítás jellegű kommunikációt, erre reagálni, kifejezés jelen, múlt (a leggyakoribb múlt idő használatával) és jövő időben időhatározókkal.

A kurzus 15 lecéből áll, minden lecke több elemből tevödik össze:3 videolecke az adott lecke nyelvtani, kommunikációs, gasztronómiai ismeretekről,  egy hangos-képes szótár (csak audió verzióval is) az adott témához kapcsolódó szakszókinccsel (Pl. Zöldség, Gyümölcs, Halak, Húsok, Első fogások stb) hanggal, képpel, fordítással, egy Word/PDF alapú szószedet, amely összegyűjti a teljes lecke anyagainak új szavait, kifejezéseit, 2 db, mindegyik 6 feladatból álló feladatsor.

A kurzus teljesen online, de a tanuló nem marad magára: a teljes tanfolyam ára tartalmaz a 3 EGYÉNI konzultációt is: első alkalommal bevezető konzultáció formájában, majd további 2 konzultáció az első és második lecke végén. A konzultációk virtuális osztályteremben kerülnek megtartásra. A konzultáción kívül állandó chat és e-mail kapcsolattartás lehetséges díjmentesen.

A teljes kurzusnak van egy rövidített verziója, amelyet azoknak ajánljuk, akik már beszélnek olaszul és csak szakmai szókinccsel szeretnének bővíteni az olasz nyelvű szókincsüket.

A kurzus rövidítettverziója tartalmazza: a 15 leckének hangos-képes, és ennek csak audió formátumú szótáráit, a 15 leckének a Word/PDF alapú Glossario-t, amely összegyűjti a lecke szakszókincsét, leckénként egy feladat a szókincs elmélyítésére. És természetesen egy személyes konzultációt is az állandó chat és e-mailezés lehetöség mellett.

 

Nincsenek kurzusok.