Logó
Képzések
Működési költségek finanszírozása - GINOP pályázat logó

Online oktatási szoftver nemzetközi piacravitele

  • a kedvezményezett neve: Webuni Kft.
  • a projekt azonosító száma: GINOP-3.1.2-8-2-4-16-2019-00094
  • a vissza nem térítendő támogatás összege: 10 542 744 Forint
  • a támogatás mértéke: 40 %
  • a projekt befejezési dátuma: 2021.12.31

A projekt tartalmának bemutatása:

A Webuni Kft. 2014-ben alakult azzal a céllal, hogy a tudás demokratizálását elősegítse a 21. század infokommunikációs eszközeinek segítségével.

A cég tevékenységét tekintve két fő részre tagolható:

www.webuni.hu: bárki által elérhető nyílt, online oktatási és tanulói platformszolgáltatás nyújtása, mely Magyarországon és Közép-Európában is egyedülálló.

Webuni Business: a Webuni Business mögött álló informatikai és infokommunikációs rendszer alapjaiban megegyezik a webuni.hu mögött álló rendszerrel: egyik oldalról lehetőség van a tartalom feltöltésére, másik oldalról pedig a tartalom fogyasztására. Az üzleti modell azonban nagyban különbözik, a Webuni a vállalatok számára egy belső oktatási piacteret üzemeltet.

A Webuni mára a magyar online oktatási piac egyik legmeghatározóbb szereplője lett mind a végfelhasználói mind a céges oktatási piacon. Külpiaci kapcsolatai azonban jelenleg redukáltak (bevételeinek 1,5%-a származik exportból), így jelen pályázati forrásból megvalósított tevékenységek elsődleges célja a külpiacra lépés.

A nemzetközi piacra lépést első körben a Webuni Business szolgáltatásunkkal tervezzük, így termékünk elsődleges célcsoportját az olyan nagyvállalatok jelentik, akik több mint 100 olyan munkatárssal rendelkeznek, akinek éves képzésére meghatározott összeget különítenek el a költségvetésükben.

GINOP pályázat logó