5 Elem TeáiSzia, Joó László vagyok, a kínai székhelyű Nemzetközi Tea Akadémia (ITA) okleveles teamestere, az 5 Elem Teái és a MatchaBox alapítója.
Célom, hogy a hazai közönség is megismerje a tökéletes teák ízének és kultúrájának csodás világát. Legyen szó Kínai kézműves teákról, vagy díjnyertes Japán Matcha teáról, meg szeretnélek tanítani arra, hogy mikor melyik teát érdemes innod és hogyan készítsd el azokat a lehető legfinomabb módon.
Neked sem mindegy mit öntesz a csészédbe igaz?
5 Elem Teái
|
|
A legfinomabb ízekért Mától te is tökéletes teát tudsz majd főzni!
Főzzünk egy teát? Ettől a kérdéstől rögtön a vízforralás, a kannába lógatott teafilter képe jut eszünkbe. Ez sokaknak elég is, de mi van, ha valaki a valódi, minőségi szálas teákat szeretné kipróbálni?
Hogyan kell ezeket tökéletesen elkészíteni? Nagyon nehéz? Figyelni kell mindenre, hő, mennyiség, stb.?
Nem kell megijedni! A tökéletes tea főzése nem nehezebb, mint a filteres teák elkészítése, sőt! Sokkal élvezetesebb, relaxálóbb, igazi kaland! Készítettem egy videót, amiben lépésről lépésre megmutatom neked, hogy hogyan kell elkészítened teádat, hogy az a lehető legfinomabb és nem utolsó sorban legegészségesebb legyen!
- Megmutatom hogyan kezeld a tealeveleket
- Megmutatom mi a minőségi tealevelek legfőbb ismérvei
- Beszélünk a megfelelő mennyiségekről
- Megmutatom milyen hőfokú vizet használj a különböző teákhoz
- Beszélünk a különböző eszközökről is
- Megmutatom a különböző teakészítési módszereket
A drága tealevelek még nem elegendőek a jó teához! A finom és jó minőségű teához, jó minőségű, úgynevezett 'élő' vízre lesz szükséged!
A tea jórészt vízből áll, így nem mindegy, hogy milyen minőségű a víz, amit használsz! De nem kell félned, a tökéletes vízhez nem kell drága kütyű, vagy berendezés. Elég egy megfelelő vízkezelési módszer és a tudás, amit szeretnék most átadni neked!
Amit nyújtani tudok:
- Videóban mutatom meg, amit a vízről feltétlenül tudnod kell
- Oktatóvideók a különböző vízkezelési technikákról
- Kínai és Japán teafőzési technikák
A kényeztető Matcháért Mától te is tökéletes Matchát tudsz majd készíteni!
Szeretnéd a legfinomabb Matcha teát élvezni otthon? Valamiért nem lesz olyan az íze, mint ahogy azt mások leírják, vagy, ahogy hallottad? Szeretnéd tudni, hogyan kell tökéletesen elkészíteni ezt a zöld csodaitalt?
Van pár apró dolog, amire figyelni kell, de segítek. Ez a videó tele van tippekkel a tökéletes elkészítéshez!
Nem kell megijedni! A tökéletes Matcha elkészítése nem nehezebb, mint a filteres teák elkészítése, csak egy-két apró dologra kell odafigyelni! Készítettem egy videót, amiben lépésről lépésre megmutatom neked, hogy hogyan kell elkészítened Matchádat, hogy az a lehető legfinomabb és nem utolsó sorban legegészségesebb legyen!
- Megmutatom milyen eszközöket érdemes, hogy használj
- Megmutatom mire figyelj a Matcha keverésénél
- Elmondom milyen hőfokú vizet használj
- Beszélünk kicsit a vízminőségéről is
- Használni fogjuk kicsit a Japán teaceremóniák fogásait is
-
1.A tökéletes tea
-
1. lecke
A tökéletes tea elkészítéséről
-
2.A víz
-
2. lecke
A vízről
-
3. lecke
A hosszú víz technikája
-
4. lecke
A lassú víz technikája
-
5. lecke
A kavargó víz technikája
-
6. lecke
Az özönvíz technikája
-
7. lecke
Bónusz
-
3.A matcha
-
8. lecke
A matcha tea titkai
-
9. lecke
Bónusz: A chasen készítése
-
10. lecke
Bónusz: A chashaku készítése
-
4.Bónuszok
-
11. lecke
Bónusz anyagok