Logó
Képzések

Hogyan valósítsunk meg kutatómunkát a Föld túloldalán?

Ötletektől az indulásig

A kurzusról

Lelkes fiatal vagy, aki úgy szeretne utazni, hogy közben szakmailag is fejlődsz? Több benned a tettvágy annál, hogy egy ösztöndíj program kereteiben mozogj? Esetleg kutatni szeretnél egy egzotikus országban? Netán még egy külföldi szakdolgozati témára is vevő vagy? Valósítsd meg önálló elképzelésedet a segítségemmel!

A kurzusom célja

Az, hogy felkészülj egy önálló egzotikus szakmai utazásra, amely során a bulik és kalandok mellett olyan önálló kutatómunkát végezhetsz, amilyet igazán szeretnél. Az induláshoz két dologra van szükséged: lelkesedésre és kitartásra, a többit menet közben megtanuljuk.

A kurzus sikeres teljesítése esetén eljutsz odáig, hogy van egy elkészített kutatási és útiterved,  szponzorokat találtál a szükséges eszközök és kintléted legalább első három hónapjának finanszírozásához, megvan a repülőjegyed és szakmai kontaktok várnak rád a célországodban.

Kinek ajánlott?

Elsősorban akkor javaslom neked a kurzust, ha egyetemista vagy és az oldalt megadott szakok valamelyikén tanulsz. Onnan indul a kurzus, ahonnan anno én indultam: a totális tapasztalatlanság szintjéről, azaz használható nyelvtudás, anyagi fedezet és kutatási tapasztalat nélkül 20-21 évesen is belevághatsz az utazásba.  

Javaslom még PhD hallgatóknak, illetve felsőoktatásban nem tanuló inspirált fiataloknak, idősebbeknek. 

Mit tanulhatsz meg?

A kurzusban pontosítjuk az egyéni motivációd, eldöntöd, hogy egyedül utazz vagy társakat találsz, aztán segítek az úticél és időtartam választásban. Ezután megtanulsz kutatási tervet és útitervet készíteni, szakmai mentort keresel itthon és a célországodban. Arculatot tervezünk az utazásodhoz, és szponzorokat szerzünk. Arról is beszélünk, hogy kint hogyan fogsz tudni pénzt keresni.Tanulsz a helyén való kommunikáció alapjairól mind a szponzorok, mind a saját családod, barátaid esetén. Hisz amibe most a fejszéd vágod, az egy nagy szabású vállalkozás, és számít a szeretteid elfogadó támogatása. Megismersz rengeteg utazási praktikát a kedvezményes repülőjegy szerzéstől a kedvező szállás megtalálásáig, az egészségügyi felkészülésen keresztül, különböző trükkökön át a lehető legbiztonságosabb utazási körülmények kialakításáig. Beszélünk az anyanyelvi környezetben történő nyelvtanulás trükkjeiről és egyéb lehetőségekről, amelyek a kommunikációs felkészülésedhez kellenek. És megtárgyaljuk, hogy amint kiérkezel az áhított országba, mire érdemes odafigyelned.

Ez egy olyan kurzus, amelyben a siker főként rajtad, a kitartásodon, a rugalmasságodon és a befeketett energiádon múlik! A leckék sok mindent megtanítanak, de legfőképp irányt mutatnak, ezért ha valami nem megy gördülékenyen, ne habozz kérdezni!!! A kurzuson belüli kommunikációs felületen lehetőséged lesz kérdezni!

Mennyi ideig tart a kurzus elvégzése?

Tőled és a lehetőségeidtől függ. Ha minden területen kezdő vagy, egy éves felkészülési időt adj magadnak. Ha van jártasságod a kutatási terv készítésben, jó a nyelvtudásod, vagy nem gond megfinanszírozni magadnak az utazást, esetleg profi útitársakat sikerül találnod, akkor fél évre is rövidítheted a felkészülésed!

A kurzusban ezt is pontosítjuk, és meg fogod tudni határozni, hogy pontosan mikorra tűzd ki az indulást.

A kurzust bárhol, bármikor elvégezheted, a leckéket bármennyiszer megnézheted, visszatekerheted. Akkor nézheted, amikor időd van rá, és olyan tempóban haladhatsz, amiben Te szeretnél.

Mit tartalmaz a kurzus?

  • 5-10 perces videóleckéket egyéni feladatokkal
  • Letölthető segédanyagokat
  • Egy 20 perces személyes skype konzultációt
  • Folyamatos kérdezési lehetőséget a kurzus webfelületén
  • Kommunikációt a többi hallgatóval a kurzus felületén
  • Három ingyenesen megtekinthető videót

 

Mit ad még a kurzus?

Életre szóló tudnivalók elsajátítását, óriási fejlődési lehetőséget a kutatómunkák tervezésében, szakirodalmazásban, kommunikációban, alap marketingben, vizuális kommunikációban és annak eszközeiben. Játékos és könnyed hozzáállás kialakulását bármilyen feladathoz, óriási önbizalmat és magabiztosság érzést sikeres felkészülés esetén.

Sikeres kurzusteljesítés esetén a célországban újabb fejlődés garantált: nyelvérzék, nyelvtudás, szociális érzékenység és a problémamegoldó készség erősen fejlődik. Ez az utazásod lehet a szakmai életutad megalapozása. Ebből születhet meg a diplomamunkád. Sikered jelentős belépő lehet későbbi pályázatok, ösztöndíjak, kiváló szakmai lehetőségek elnyeréséhez.

A jól végzett egyéni munka megalapozza, hogy a későbbiekben is te határozhasd meg, hogy milyen munkát szeretnél végezni. És természetesen a legnagyobb ajándék a sok öröm és rácsodálkozás a világ, a kultúrák és a természet elképesztő változatosságára.

Kalandra fel! Várlak a leckékben! 

 

 

 

A legjobb képzések a témában

Gyümölcsfák metszése
A metszés gyümölcsei című videótanfolyam online verziója, 100 percben
Dr. Bálint György
Dr. Bálint György
Kertészmérnök
1398
2 950 Ft
Horgolás Alapok - Tanulj meg horgolni egy hét alatt!
Mintaolvasással és máshol nehezen fellelhető hasznos tudással
Liliom Emese
Liliom Emese
közgazdász
164
4 990 Ft
Hatékonyságnövelés a Getting Things Done® módszer segítségével
Online képzés
Hatékonyságnövelés a Getting Things Done® módszer segítségével
Sajátítsd el a GTD® módszertan 5 fő lépését!
Hamar Domonkos
Hamar Domonkos
GTD és hatékonyságspecialista
23
39 900 Ft
Változástréning
Indítsd be a változást!
Horváth Brigi
Horváth Brigi
Mentális tréner, Sportmentor
40
2 490 Ft