|
|
Nápolyi pizza sütés az alapoktól Mindenkinek! A képzést ketten készítettük. Mayer Zoltán és Koren Balázs végigvezet mindenkit az autentikus nápolyi pizza készítés folyamatán. Zoli Nápolyban tanulta a pizzakészítést. Rengeteg kurzust tartott már élőben, ez az első alkalom, hogy online formában is bemutatásra kerül a Nápolyi pizza sütés folyamata itthon.
Balázs inkább csak rajongó, de a karantén ideje alatt teljesen rácsavarodott a pizza sütésre. Előbb vette meg a sütőt, mint tanult volna meg pizzát sütni, de utána hosszasan képezte magát. A rengeteg online video, sokszor egymásnak ellentmondó tartalmak kusza dzsungelén átverekdve magát, találkozott Zolival és elvégzett nála egy kurzust. Azóta tervezi, hogy tanári háttértudását latba vetve Zolival létrehozzanak egy mindenki számára hasznos online oktatóanyagot.
Itt tartunk. Első próbálkozás. Rengeteg készülés, egyeztetés, munka, sok szeretet. És finom pizza.
Miről szól az oktatás?
- Tészta dagasztás
- Bucizás
- Nyújtás
- Feltétezés
- Sütés
Kérdésekkel, lehetséges problémákra való rámutatással igyekeztünk mindenkinek megkönnyíteni az otthoni pizza sütést. Nem vagyunk tökéletesek, de finom pizzát tudunk már sütni. Csatlakozzatok a klubba! :)
-
2."Bucizás"
-
3. lecke
"Bucizás"
-
3.Pizzatészta nyújtás
-
4. lecke
Nyújtás
-
4.Feltétek (elő)készítése
-
5. lecke
Feltétek előkészítése
-
5.Sütés
-
6. lecke
Sütés