Logó
Képzések

Horgolás Alapok - Tanulj meg horgolni egy hét alatt!

Mintaolvasással és máshol nehezen fellelhető hasznos tudással
Szerző: Liliom Emese

A kurzusról

Nagyjából három éves korom óta horgolok. Van rendes polgári szakmám is (e-learning és marketing), de a horgolás mindig ott volt a háttérben. Sok féle kézimunkához értek, de a horgolás maradt a kedvencem, mert ehhez igazán nagyon kevés kellék kell, és ezáltal bárhol és bármikor lehet horgolni. Horgoltam már hajón, repülőn, távolsági buszon, de a suliban a nagyszünetben is.

A horgolás jót tesz az önbecsülésnek, horgolás közben kisimulnak a gondolatok, az agy pörgése lelassul, kicsit rendeződik a világ körülöttünk. Ebben az absztrakt és érthetetlen világban a horgolás leföldel, értéke és súlya lesz a készülő holminak, ami megnyugtató érzés.

A kurzus első felében megmutatom az alapöltéseket, amik kombinációival később már egészen bonyolult darabokat is elkészíthetsz.

A kurzus során minden apró tippet és trükköt elmondok, amire magam jöttem rá idővel. Én nem a "hivatalos" horgolást oktatom, hanem a gyakorlatit, ami nem feltétlen ugyanaz.

A kurzus második felében a már megtanult öltésekkel egyszerűbb darabokat készítünk, úgy mint:

-       háromszög

-       recehorgolás

-       szív

-       kör

-       nagyikocka

-       öt szirmú virág

-       spirális kagyló

Megtanítom a mintaolvasást is, ami sokaknak mumus. Így ha ránézel egy mintára, a lelki szemeid előtt látni fogod, mi is rejtőzik mögötte, mintha csak a Mátrix filmben lennél. :)

Ha készen állsz, akkor vágjunk is bele! ;)

Tanulóm írta:

"Anno kislány koromban már tanítottak, kicsit később az egyszerűbb dolgokat tudtam is. Aztán sok kimaradt, nem értettem a rajzokat, mik azok a vonalak, miért van áthúzva, némelyik többszörösen is, meg mik ezek a jelek, hogy •, ○, ×... majd kértem segítséget az ismerőseimtől, akik ígérték is, de végül hiába vártam 1 évig... Mikoris felismertem, hogy jobb, ha én magam járok ennek utána, és böngészni kezdtem a youtube oldalon a magyar nyelvű, kezdőknek szóló videókat... Rátaláltam a zöld színváltós tatyóra, és megtetszett a kedves hangod, ahogy az én értelmi képességeimnek szólóan - tök egyszerűen - elmagyaráztad, és egyből megértettem, hogy mik is ezek a jelek  Az is óriási segítség volt, hogy a kis kockán mutattad, jól láthatóan, hogy ez a horgolt mintán, hogy néz ki, ha netán nem lenne rajzunk egy-egy mintához, ami megtetszik :) Azóta imádok horgolni, és nincs olyan nap, hogy ne tenném." Stefy Krisztina

A legjobb képzések a témában

Gyümölcsfák metszése
A metszés gyümölcsei című videótanfolyam online verziója, 100 percben
Dr. Bálint György
Dr. Bálint György
Kertészmérnök
1390
2 950 Ft
Sikeres tőzsdei vagyonépítés egyszerűen
Akár 100 000 Ft-al is elkezdhető hatékony, hosszú távú pénzteremtési technika.
MBA Bence  Balázs
MBA Bence Balázs
Befektetési szakértő
337
11 900 Ft
Virtuálpszichológia, amit mindenkinek tudnia kell!
Veszélyek és lehetőségek az okoskütyük, az internet, és a videojátékok világában
Dániel Tóth
Dániel Tóth
Pszichológus, tréner, youtuber
53
10 000 Ft
Wondershare Filmora Képernyőfelvevő és Vágóprogram Kezdőknek
Videós tananyagok és social media tartalom létrehozásához kiváló eszköz
Liliom Emese
Liliom Emese
közgazdász
46
9 990 Ft