Logó
Képzések
Bánkuti Dani
Bánkuti Dani
Zeneipar szakértő
Tanulók
403
Képzések
2
Értékelés
37
Elérhetőségek
Weboldal: http://www.magyarproducerworkshop.hu
Cím: Magyarország,
Szakmai tapasztalat
Oktatási területek: Minden ami zeneszerkesztés és zenei karrier építés, önmenedzsment

Bemutatkozás

Bánkuti Dani vagyok. Jelenleg zenei marketing specialista illetve zenészek mentoraként dolgozom, és az előadásaimból, cikkeimből és oktató videóimból ismerhetsz, de hosszú utat jártam be idáig. Talán könnyebb lenne leírni elsőnek, hogy mivel nem foglalkoztam a zeneiparon belül, mert az elmúlt 16 évben szinte mindent csináltam már, amit ebben a világban lehet. A következő tevékenységek nem feltétlenül időrendiek, sok minden egymással párhuzamosan zajlott.

Zenei producer / előadó

Zenei, producer DJ-ként a nevemhez fűződik Magyarország egyik legelső producer duója, a FlameMakers, amivel teljesen körbeturnéztam társammal, Klinger Danival az ország szinte összes szórakozóhelyeit, fesztiváljait. De sikerült eljutni, Németországba, Ausztriába, Svájcba, Szlovákiába, Ukrajnába és Szerbiába is fellépni az évek során. A formációt 5 alkalommal jelölték a Magyar Lemezlovas Egyesület “év producere” címre. Több klub himnusz is született a kezünk alatt. Zenéim az ország legnagyobb szórakozóhelyein és rádióban pörögtek. Dolgoztunk szinte mindenkivel a hazai szakmából, aki számít, sokszor mint társproducer, sokszor mint ghostproducer. A FlameMakers története 2012 után folytatódott, egy több éves külföldi szerződésnek köszönhetően. A világ egyik legnagyobb dance kiadójához kerültünk, ahol igazi világsztárok mellett - mögött - alatt volt lehetőségünk dolgozni. A legnagyobb pop előadókra, énekesre gondolok itt. Az 5 év alatt bezsebeltünk 3 arany és platinalemezt album eladásokból Németországban, Ausztriában és Svájcban. Rengeteg dal, amiben közreműködtünk többször is külföldi iTunes eladásokat vagy rádiós listákat vezetett. 2016-ban, kiadói nézeteltérések miatt a FlameMakers projektet a szerződés lejártáig muszáj volt szüneteltetni, ezért egy szóló projektet kezdtem Dan Domino néven, ami egy független edm projekt volt. Sikerült elérni 1 év alatt, hogy a legnagyobb nemzetközi sztár előadók és rádiók játsszák a dalaimat, rengeteget foglalkozott velem a külföldi elektronikus sajtó. Label manager: Számos kiadónál sikerült tapasztalatot szereznem, változó szerepkörökben. Az első igazi tapasztalat, a Bárány Attiláékkal közösen alapított B-sensual kiadó volt, ahol ugyanezen név alatt jelentek meg közös dalaink. A B-sensualből való kiválásunk után, a svájci szerződésig S+ néven indítottunk egy kiadót, ahol már akkor segítettem a feltörekvő producereknek (jó pár akkori kezdő arc, ma már befutott előadó lett azóta). A svájci/német szerződésnél ezt a kiadót abba kellett hagynunk, de sikerült rengeteg háttérmunkában részt venni az akkori kiadóknál (Kontor, Houseworks). Idén (a kinti szerződés lejártával) indítottam el a legújabb saját kiadómat, a Shravaka Music-ot, ami igazából az S+ által elkezdett ösvényt kívánja folytatni.

Manager / marketing szakember / zenei marketing

A manageri feladatok, karrierem nulladik napjától kezdve az én nyakamban voltak. Sohasem dolgoztunk semmilyen managerrel az évek során, mindent operatív feladatot (kapcsolatépítés, marketing, fellépések szervezése stb.) én szerveztem és találtam ki a projekten belül. Teljesen önerőből és önfinanszírozásból ment minden projekt. Foglalkoztam bookinggal és rendezvények szervezésével, sokszor azért, hogy legyen hol fellépni, sokszor azért, mert rajtunk keresztül jöttek el külföldi előadók hazai rendezvényekre. A közösségi média megjelenése óta, a zene mellett social media managerként és márkaépítő tanácsadóként kezdtem el dolgozni kisebb cégeknek. Végzettségem félig-meddig marketinges, félig-meddig újságíró. A nemzetközi projektjeink élén, többször is segítettem be social média és marketing feladatokban az akkori kiadónak és művészeknek, akikkel dolgoztam, így óriási tapasztalatot tudtam szerezni, hogy hogyan működnek magasabb szinteken a dolgok. A mai napig foglalkozom cégek, magánszemélyek, vállalkozások marketing tanácsadásával vagy operatív feladataival, a kezdetek óta imádtam “eladni”, legyen szó zenéről vagy bármilyen termékről. 2017 óta úgy döntöttem, hogy specializálódom a marketing szakmán belül, és a zenével kapcsolatos tevékenységekkel és projektekkel foglalkozom, mint zenei marketinges (rendezvények, klubok, előadók, fesztiválok marketing feladatai, márkaépítés, tanácsadás stb.)

Tanár / mentor / oktató

Zenészek, producerek, énekesek, előadók oktatásával kb. 1 éve foglalkozom, teljesen véletlen jött ez az irány az életembe, ami azóta az egyik legnagyobb szerelmemmé vált. A privát oktatásokon és órákon felül a legtöbben a Magyar Producer Workshop oktató videóiról és anyagairól ismerhetnek. De sokak valamilyen élő rendezvényen találkozott velem, mint előadó (találkozók, konferenciák, kerekasztal beszélgetések). Jelenleg több tréningen és iskolában is oktatok zenei karrierrel kapcsolatos ismereteket (önmanagement, zenei márkaépítés, zenekészítés, kapcsolatépítés vagy bármi, ami a zenei témába kapcsolódik). Sok kezdő és befutott előadónak jelenleg is a mentora vagyok (direkt nem a coach szót írom). Rendszeres konzultációkkal, magánórákkal segítem őket álmaik megvalósításában.

Újságíró

A kezdtek óta érdekelt a média, zenei karrierem hajnalán is gyakran írtam cikkeket elektronikus zenei magazinokba, oldalakra. Nagy szenvedélyem volt a rádiózás, elég sok tapasztalatot gyűjtöttem ebben a világában. Valamikor, mint zenei szelektor, valamikor mint műsorvezető, valamikor mint DJ. Legyen szó internetes vagy klasszikus FM rádiókról. Egy fél évre, egy külföldi EDM hírcsatornán is kipróbáltam magam, mint műsorvezető, hírszerkesztő időhiány miatt sajnos ez hosszútávon nem fért bele a napjaimba. Jelenleg újra elkezdtem cikk írással foglalkozni, az első 2 cikkemet az Index hírportál is címlapra tette. Ha valaki a teljes - részletes történetre kíváncsi, ebben a videóban mesélek róla részletesen: goo.gl/UQpzJz

Facebook hirdetéskezelés és tartalomgyártás A-Z-ig zenészek, zenei brandek számára
Mindent amit a sikeres Facebook posztokról, és hirdetésekről tudni lehet 2018-ban!
Bánkuti Dani
Bánkuti Dani
Zeneipar szakértő
Kívánságlistára
41
199 900 Ft
Mindent amit a kapcsolatépítésről tudni érdemes a zenészeknek
Avagy, hogyan építsünk kapcsolatokat a zeneiparban ismeretlenül
Bánkuti Dani
Bánkuti Dani
Zeneipar szakértő
Kívánságlistára
225
49 900 Ft