Logó
Képzések
Kalmár Szandi
Kalmár Szandi
Alvásszakértő
Kövess itt is!
Tanulók
35
Képzések
1
Értékelés
15
Elérhetőségek
Mobil: +36305651759
Weboldal: http://profiszulo.hu
Cím: Magyarország, Budapest
Email: szandi@hordozo.hu
Szakmai tapasztalat
Oktatási területek: Csecsemőgondozás, Gyermeknevelés, Alvás, Alvásfejlődés, Altatás, Szoptatás, Mozgásfejlődés, Babahordozás, EMK, Együttműködő (erőszakmentes) kommunikáció, Hiszti
Munkahely: Profi szülő

Bemutatkozás

Két gyerekem van: Lili 2007 nyarán született, Sári pedig 2012-ben. Lili attól fogva, hogy hazahoztuk a kórházból órára szopizott, le volt téve a kiságyba amikor csak lehetett és az éjszakák nagy részét alvással töltötte, a saját szobájában. Örült ennek a gyermekorvos, a védőnő, a nagymama, még a szomszéd néni is. Csak én nem tudtam örülni!

A hosszú szopiszünettől folyton begyulladt a mellem, órákon át ültem a konyhában, és fejtem. Nagyon nehezen tudtuk kihúzni az időt két szoptatás között, kínszenvedés volt minden óra. Éjjel pedig, ha végre ágyban lehettem, azon morfondíroztam, hogy ha én magam nem szívesen alszom egyedül, akkor a pár hónapos babámnak vajon miért kell? Szenvedtem, abban a hitben, hogy jót teszek neki. Mert így majd megtanulja, hogy szopizni időre, aludni-ellenni egyedül kell. Annak ellenére, hogy én sem így csinálom! Mert én még így negyvenen túl is van, hogy gyakrabban, van, hogy ritkábban eszem; társaságban szeretek lenni nappal, és a párommal együtt szeretek aludni éjjel.

Elkezdtem kutatni az interneten és a könyvekben, de eleinte kizárólag olyan információkba ütköztem, amelyek nem álltak összhangban a megérzéseimmel és a napi tapasztalatommal. Szoptatási tanácsadók és pszichológus segítségével találtam rá azokra a szakértőkre és (idegen nyelvű) könyvekre, ahol a kisbaba és a mama, valamint az egész család testi és lelki szükségleteit szem előtt tartva írtak a csecsemő és a kisgyerek normális szopási mintázatáról, elvárható alvásfejlődéséről és a testkontaktusról mint nélkülözhetetlen üzemanyagról a gyermek egészséges fejlődéséhez.

AZ ELSŐ INFORMÁCIÓKAT SOK ÉV ELMÉLETI KÉPZÉS ÉS GYAKORLATI TAPASZTALATSZERZÉS KÖVETTE

Szoptatási tanácsadó, valamint baba- és gyermekhordozási tanácsadó lettem, miközben az alvás/altatás is a szakterületemmé vált. Szívem csücske a téma, mivel rengeteg fontos és egybecsengő információra bukkantam, amelyek sehol nem voltak elérhetőek egy helyen. 

Azt tapasztalom, hogy az segít a legjobban a családoknak, ha együtt gondoljuk ki, hogy hogyan lehet a szoptatást vagy a cumisüveges gondoskodást, az éjszakai és a nappali alvásokat, valamint a babahordozást a mindennapi élet természetes részévé tenni, úgy, hogy az mindenki számára bírható, pihentető, élvezhető legyen. Várom a kérdéseiteket babák, kisebb és nagyobb gyerekek szoptatásáról, alvásáról és hordozásáról! A konzultációs lehetőségekről itt olvashattok részletesen.

 

A KÉPZÉSEK, AMELYEKEN RÉSZT VETTEM

A hordozo.hu baba- és gyermekhordozási tanácsadó és oktató képzése 2010-2012.

​La Leche Liga Magyarország akkreditált szoptatási tanácsadó képzése 2008-2012.

Jack Newman: Az anyatejes táplálás ABC-je – A szoptatás elmélete és gyakorlata modern szemlélettel 2011.

Catherine Genna Watson: Gyakori problémák az anyatejes táplálásnál 2013.

Frankfurtban elvégeztem a La Leche Liga kommunikációs képzését a CSD-t (Communication Skills Development) 2016.

Angliában 2 napos konferencián vettem részt a La Leche Liga 60. évfordulója alkalmából, ahol személyesen is megismertem prof.  Helen Ball alváskutatót 2016.

Nils Bergman: Korai érintkezés és kommunikáció az újszülöttel - A Kenguru módszer idegéletteni jelentőségéről és hatásáról a gyermek személyiségfejlődésére 2016.

Dr. Christina Smillie - A szeretet ét(t)rendje - az anyatejes táplálás ABC-je II. 2017.

Sleep Conference 2018.: Coping with Infant Sleep, Durham University

Nils Bergman és Jill Bergman: Kenguru módszer, avagy a korai kontaktus és a szülői gondozás fontossága 2018.

La Leche League France konferencia egészségügyi szakembereknek Párizs 2019.

 

SZAKMAI TEVÉKENYSÉGEIM

2009-ben létrehoztam együttalvás.blogspot-ot.

2010 óta járok baba-mama csoportokba, Születés Hetére, Nemzetközi Babahordozó Hétre alvásról beszélgetni, előadásokat tartani országszerte.

2010 óta tartom a konzultációkat és az alvós tanfolyamot a Hordozóházban. 

2015 őszén létrehoztam az "Alvás/altatás - támogató közösség szülőknek a hordozo.hu alvásszakértőivel" zárt facebook csoportot, ahol egymástól kérdezhetnek és tapasztalatot oszthatnak meg a családok alvás, altatás témában.

2016 eleje óta írok rendszeresen a Kismama magazin kérdezz-felelek rovatába alvást témában

2016 tavaszáig vezettem három éven át a zuglói La Leche Liga baba-mama csoportot.

2016 őszétől az újbudai La Leche Liga baba-mama csoportot vezetem.

2016. őszétől La Leche Liga kommunikációs tanfolyamokat tartok segítő foglalkozásúaknak  

2018. Sleep Conference: Coping with Infant Sleep, Durham University (poszter prezentációt tartottam)

2019. online videótanfolyamot készítettem Az alvás fejlődése címmel 

2019. La Leche League France konferencia egészségügyi szakembereknek Párizs (poszter prezentáció tartottam) 

2019. La Leche League France workshopot tartottam Párizsban: Hogyan segítsük hatékonyan az édesanyákat alvós kérdésekben a Ligás csoportokban

Az alvás fejlődése születéstől óvodás korig
Megbízható, tudományos információk a kisbabák és nagyobb gyerekek alvásáról.
Kalmár Szandi
Kalmár Szandi
Alvásszakértő
Kívánságlistára
7
9 900 Ft