Logó
Képzések

JAVA alapok (JAVA SE) I.

A Java programozás alapjai teljesen kezdő szinttől egy amőba játékig

A kurzusról

A kurzus teljes tananyaga kész, viszont a videók kb. 20%-a még készítés alatt áll. Az összes videó legkésőbb július 15-ig feltöltésre kerül. Emiatt, illetve a kurzus indulása alkalmából 25% kedvezményt biztosítok július 15-ig.

A tanfolyam a manapság felkapott (és egyben több százezer, vagy akár millió forintos) Junior Java programozó képzések tananyaga mentén halad. Jómagam tanítottam ilyen képzéseken, így tudom, hogy mik az elvárások, és miket adnak át a tanulóknak. A kurzus során próbáltam hasonló részletességgel bemutatni a Java nyelvet, rengeteg gyakorlati példával is megspékelvel. A elmélet elmélyítése érdekében kvízek, a gyakorlat elsajátítása céljából házi feladatok állnak a rendelkezésedre, amiket természetesen meg is oldok, hogy lásd a jó megoldást.

Mit kapsz, ha megveszed ezt a kurzust?

 • Több, mint 20 óra videótartalmat
 • Több, mint 100 gyakorlati példát és házi feladatot megoldással
 • Rengeteg kvízt, hogy az elmélet is megmaradjon
 • Egy jól felépített tananyagot

 

A kurzus nulláról vezeti be a Java nyelvet és elvisz oda, hogy egy amőba játékot fogunk készíteni, illetve pontosabban Te fogsz készíteni. :) Persze adok útmutatót, és megmutatom, hogy én hogyan csinálnám. A tanfolyam során az alábbi témaköröket nézzük meg:

 1. Bevezetés, környezet telepítése
 2. Változók, adattípusok, operátorok
 3. Feltételek és elágazások
 4. Ciklusok
 5. Tömbök
 6. Programozási tételek
 7. Kétdimenziós tömbök
 8. Függvények
 9. Nagyfeladat: Amőba

 

Az objektumorientált (OO) Java-t ebben a kurzusban nem nézzük meg, azt majd egy következő kurzusomban fogjuk tárgyalni. Fontosnak tartom, hogy az alapokat magabiztosan kezeld, mielőtt egyáltalán a Java OO-ba belevágnál. A programozó iskolák kurzusain, és például a BME-n is, az alap programozói képességek, algoritmikus gondolkodás átadása után térnek csak rá az objektumorientált programozásra. Ameddig nem kezeled magabiztosan a tömböket, összezavarodsz a függvényhívásoknál, nem tudsz leprogramozni egy kiválasztásos rendezést, addig semmi értelme az objektumorientált Javaval foglalkozni. Ha ezt a kurzust elvégzed, akkor minden rendelkezésre fog állni ahhoz, hogy magabiztosan folytasd a Java tanulmányaidat a Java objektumorientált részével.

A Java programozási nyelv az egyik legelterjedtebb és leggyakrabban használt programozási nyelv a világon. Ezt annak köszönheti, hogy egy platformfüggetlen nyelv, másrészt objektumorientált, továbbá kellően egyszerű ahhoz, hogy hamar sikerélményünk legyen benne. Ha el szeretnél kezdeni programozni, esetleg érettségire készülsz vagy csupán elhatároztad, hogy meg szeretnéd ismerni a programozást, netán karrierváltáson gondolkodsz, akkor a Java egy tökéletes választás lesz.

A legjobb képzések a témában

PHP Alapozó Tanfolyam
Hogy te készítsd a webet!
 Cserkó József
Cserkó József
Cégvezető
1229
999 Ft
Weboldalkészítés alapjai - HTML5 + CSS3
Készítsd el első weblapod HTML és CSS segítségével! Ez egy kihagyhatatlan lépés, hogy webfejlesztő legyél! - v1.0.0
Rádi Viktor
Rádi Viktor
senior webfejlesztő
312
3 990 Ft 2 993 Ft
Angular7, Ultron Kora
Webfejlesztés ultragyorsan Angular keretrenszerben
 Cserkó József
Cserkó József
Cégvezető
44
6 900 Ft
Verziókezelés Gittel
Folyamatosan bővülő kurzus
Rádi Viktor
Rádi Viktor
senior webfejlesztő
37
9 900 Ft 1 485 Ft