Logó
Képzések

Megszólal a bor: Havas és Timár Pincészet + bor

Havas&Timár Pincészet titkai és egy palack bor

A kurzus leírása

Szerző: Multibridge Akadémia

Interjú Havas Balázzsal és Timár Lászlóval a Havas&Timár Pincészet borászaival. A kurzus megvásárlása esetén egy palack Havas&Timár Rosé Cuvée (2014) bor átvehető a Bor4Me Borkereskedésben.

"Borászati filozófiánk az, hogy a bort csak kifogástalan minőségű, egészséges és technológiailag teljesen érett szőlőből, minimális macerálással, lehető legkevesebb fejtéssel, természetesen készítsük, azért, hogy ne veszítsünk illat- és ízanyagokat. Ez a fehérbor készítés technológiájánál kicsit nehezebb, de itt sem siettetjük azokat a folyamatokat, amik természetes úton is végbemennek. A boroknak meg kell adni az időt az öntisztulásra és a stabilitás elérésére. A folyamatos kóstolásoknál úgyis kiderül, hogy eljött-e a palackozás ideje, ami szinte a legnagyobb „nyúzás” a bor életében. Ezt pihentetés, palackos érlelés követi, hogy az adott tételt a legjobb formájában mutathassuk be fogyasztóinknak. A címkézés és kartonozás mindig megrendelés alapján történik. Ennek azért van fontos szerepe, mert minden címkét egyesével, szárazpecséttel látunk el, mely egyedivé teszi boraink megjelenését és garanciát ad annak eredetiségére, minőségére."