
Multibridge Akadémiaonline oktatás
|
|
Interjú Havas Balázzsal és Timár Lászlóval a Havas&Timár Pincészet borászaival. A kurzus megvásárlása esetén egy palack Havas&Timár Rosé Cuvée (2014) bor átvehető a Bor4Me Borkereskedésben.
"Borászati filozófiánk az, hogy a bort csak kifogástalan minőségű, egészséges és technológiailag teljesen érett szőlőből, minimális macerálással, lehető legkevesebb fejtéssel, természetesen készítsük, azért, hogy ne veszítsünk illat- és ízanyagokat. Ez a fehérbor készítés technológiájánál kicsit nehezebb, de itt sem siettetjük azokat a folyamatokat, amik természetes úton is végbemennek. A boroknak meg kell adni az időt az öntisztulásra és a stabilitás elérésére. A folyamatos kóstolásoknál úgyis kiderül, hogy eljött-e a palackozás ideje, ami szinte a legnagyobb „nyúzás” a bor életében. Ezt pihentetés, palackos érlelés követi, hogy az adott tételt a legjobb formájában mutathassuk be fogyasztóinknak. A címkézés és kartonozás mindig megrendelés alapján történik. Ennek azért van fontos szerepe, mert minden címkét egyesével, szárazpecséttel látunk el, mely egyedivé teszi boraink megjelenését és garanciát ad annak eredetiségére, minőségére."
Havas&Timár Pincészet titkai