Logó
Képzések

Meltdown - Szenzoros feldolgozási zavar

Kiborulás, dühroham avagy mi van a jéghegy alatt?
Szerző: Hornyák Mariann

A kurzusról

A szenzoros feldolgozás arra a folyamatra utal, amint az idegrendszer az érzékszervektől érkező üzeneteket fogadja, és megfelelő mozgási ill. viselkedési reakciókká alakítja azokat. Akár egy szendvicsbe harapsz, akár biciklizel vagy könyvet olvasol, a tevékenység sikeres elvégzése után szükséges az érzés pontos feldolgozása.

Szenzoros Feldolgozási Zavarról (eredetileg “szenzoros integrációs zavar” vagy “SID”) akkor beszélünk, ha az érzékszervi jelek nem megfigyelhetőek, vagy nem sikerül megfelelő válaszokká alakulniuk. Az úttörő foglalkozás-terapeuta, oktatási pszichológus és neurológus A. Jean Ayres, PhD, az SPD-t egy idegrendszeri “forgalmi dugóhoz” hasonlította, amely megakadályozza, hogy az agy bizonyos részei megkapják azokat az adatokat, melyek az érzékszervi információk helyes értelmezéséhez szükségesek. A szenzoros érzékenységgel élő személynek nehézséget okoz feldolgozni az érzékszerveken keresztül érkező információkat, majd ennek megfelelően cselekedni, ami számtalan napi feladat elvégzésében jelent kihívást. Mozgásbeli ügyetlenség, viselkedési problémák, szorongás, depresszió, iskolai kudarc és még sok egyéb nehézség jelentkezhet azoknál, akiknél az SPD nincs megfelelően kezelve.

Az egyik legerősebb tünet, ami a hétköznapokat is nehézzé tudja tenni: a meltdown. Mi áll emögött? Miért alakul ki? Mi okozza? Mit tehetünk?

A kurzus alapokat ad ahhoz, hogy megértsük, honnan fakad az az erős düh, amit a gyermekünk érez. Azt is megtudhatod, milyen lépésekkel lehet ezeken enyhíteni.

 

 

A legjobb képzések a témában

Korrepeta távmatek
Online matematika érettségi felkészítő Gerőcs Lászlóval
dr. Gerőcs László
dr. Gerőcs László
Korrepeta
236
10 000 Ft
Hatékonyságnövelés a Getting Things Done® módszer segítségével
Online képzés
Hatékonyságnövelés a Getting Things Done® módszer segítségével
Sajátítsd el a GTD® módszertan 5 fő lépését!
Hamar Domonkos
Hamar Domonkos
GTD és hatékonyságspecialista
30
39 900 Ft
Ketogén diéta alaptanfolyam
Mi is az a ketogén diéta? Hogyan kezdjem el a ketogén diétát? A legfontosabb tudnivalók és tippek.
Rácz  András
Rácz András
Életmód és Biohack
93
11 990 Ft
Online Norvég Nyelvtanfolyam -  Nordee
Idegennyelv-tanulás
Online Norvég Nyelvtanfolyam - Nordee
Norvég nyelvtanfolyam : Szólalj meg norvégul 100 nap alatt!
Rácsai Dávid
Rácsai Dávid
Norvég nyelvtanár
46
22 990 Ft