|
|
Teljes kurzuscsomag – Bevezető ajánlat: Gluténmentes kovászolás és kenyérsütés 1-2. rész egyben
-
1.Első lépések a kovászolásban: Praktikus eszközök – Az első nap: a kovászkezdemény elindítása gondozásának folyamata
-
1. lecke
Az anyakovászig vezető út első lépései, beleértve a szükséges eszközöket és a kovászkezdemény elindításának folyamatát
-
2.A 8. nap: Búcsú a kovászkezdeménytől – Az erős és életrevaló anyakovász megszületése
-
2. lecke
Kulcsfontosságú fordulóponthoz érkezünk: Megszületik az anyakovász – Az anyakovász gondozásának bemutatása
-
3.Az egylépéses kenyértészta elkészítése, kelesztése és sütése
-
3. lecke
A világ legegyszerűbb alaptésztáját készítjük el, és megismerjük annak elkészítési folyamatát. A lépések és a kelesztési idő könnyedén megjegyezhető.
-
4.Kisült a kenyér: Hasznos szeletelési és tárolási tippek, valamint a folytatás lehetőségei
-
4. lecke
Szeletelési és tárolási praktikák bemutatása. A folytatás lehetőségéről ismertető: Készültem a mindennapok kovászolásához szükséges tudnivalókkal
-
5.2. rész - haladó fejezetek: 'A Ráérős kenyér' - Sütési napjaink kezdete: Ütemezés és három lépés egyszerre – máris megvagyunk a teendők kétharmadával!
-
5. lecke
Teendők az anyakovásszal, az aktív kovásszal, valamint elindítjuk a tészta fermentációját – cél: maximális növekedés
-
6.Ráérős kenyér elkészítési módján keresztül : A kovász erejének kihasználása – Szabadság a kelesztési idő megválasztásában és a sütő pontos beállításai
-
6. lecke
Részletesen megismerjük a kovásszal való sütés minden lépését, a kelesztési idők megválasztásán át a sütési beállítások fontosságáig.
-
7.Csökkentett adagokban etetjük és tartósítjuk a kovászt – gondozás nélkül évek múlva is könnyedén újra a régi önmaga.
-
7. lecke
Tökéletesen működő praktikák és tippek. Csökkentett adagokban etetünk, tartósítjuk és szabadságoljuk .