![](https://webuni.hu/media/users/28835/24108a687eb72147b30850186c87af1bbbf7e164.jpg)
|
|
Hazánkban évente közel 3,2 millió köbméter tűzifát használunk fel. Ebből közel nyolcszázezer köbmétert az erőművek hasznosítanak, a többi a kazánokban, kandallókban és a cserépkályhákban kerül eltüzelésre. Sajnálatos módon a tűzifa nem megfelelő szárítása, hasítása, tárolása, valamint a helytelen tüzelési módok miatt akár harminc százalékra is tehető a kéményen keresztül távozó energiavesztés. Ez évente nem kevés elpazarolt fa, azaz felesleges környezeti terhelés! Az anyagi vetületéről nem beszélve. Kis odafigyeléssel ennek a kárnak a nagy része könnyen elkerülhető. A képzésben szó lesz a fa szárításáról, előkészítéséről, begyújtásról, ajtó elzárásáról és a hamuzásról.
Milyen fa a tüzifa? Miért ne égess hulladékot?
Hamuzás és a cserépkályha tűzterének tisztítása
Hosszú élettartam, pénztárca és környezetbarát tüzelés
Begyújtás és tüzelés. Mennyit, mikor, ajtó csukva vagy nyitva?
Mikor csukható be az ajtó, a cserépkályha felrobbanhat?