
ElearningA kurzus az egészséges életmóddal, azon belül is a táplálkozással foglalkozik.
Egészséges életmód
|
|
Az vagy, amit megeszel!
(Ludwig Andreas Feuerbach)
Te tudod, hogy mi az, amit megeszel? Tudod, hogy hogyan hat mindez a tested működésére?
Tápanyagnak nevezünk minden olyan anyagot, amelyből a szervezet a működéséhez szükséges energiát vagy a növekedéséhez, illetve regenerálódásához szükséges építőanyagokat nyeri. Ilyen szerves tápanyagok a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok. Emellett a tápanyagok közé tartoznak az energianyerésre közvetlenül nem hasznosítható ásványi sók és a víz is. A szervezet egészséges működése szempontjából alapvető a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag felvétele.
Nagyon sok információ kering arról, hogy mit kellene ennünk és mit nem. Ugyanakkor azt nem tudjuk, hogy a különféle tápanyagok mit okoznak a testünkben. Az egészséges táplálkozás nem fogyókúra, hanem hosszútávon tartható életmód.
Ez a kurzus rendet tesz a tápanyagok világában. Útmutatást ad ahhoz, hogy jól egyél, hogy jól legyél.
A szénhidrátok csoportosítása, szerepe
Az egyszerű és az összetett szénhidrátok
A fehérjék és az aminosavak
A nitrogénegyensúly
A zsírszerű vegyületek
A koleszterin
Az emberi szervezet vízháztartása
A vízforgalom szabályozása
Italok
Alkoholos és frissítő italok
Élelmiszercsoportok
Ételkészítési módszerek
Egészséges táplálkozás- összefoglalás
Elhízás és soványság
Ételmérgezés
Káros anyagok az élelmiszerekben
Veszélyes élelmiszerek