Logó
Képzések

SEO webszövegírás - honlapszövegírás keresőoptimalizált módon

Hogyan írjuk szöveget honlapra, amit még a Google is szeret?
Szerző: Ujvári Mária

A kurzusról

Ez nem marketing habverés. Hiszen a mai keresőoptimalizálás maga sem erről szól...

Több mint 10 év keresőoptimalizálási és szövegírási gyakorlata alapján készült ez a kurzus. A kurzus alapját nemcsak a weboldal tervezési és optimalizálási gyakorlat adja, de az az "élő" tréning is, amelyet rendszeresen tartunk, és ami az évek során számos ügyfelünknek segített "láttatni magát" honlapja segítségével.

A SEO honlapszövegírás kurzus anyaga a keresőoptimalizálás lényegének magyarázatával indul.

Ezután megismerkedünk a különböző honlapszövegek típusaival - remélhetőleg itt már sok minden letisztul a hallgatók számára, ha olvasgattak vagy nézelődtek már a témában, hogy milyen is a jó honlapszöveg, vagy hogyan kell marketing szöveget írni.

Kulcsszó kutatás a következő nagy témánk. Milyen eszközeink vannak erre az interneten? Melyik a leghatékonyabb?

Megmutatok két technikát, amelyek segítségével jobb MINŐSÉGŰ honlapszöveget tudunk írni, miközben persze nem tévesztjük szem elől a keresőoptimalizálást és a kulcsszavainkat. Kulcsszavunk - stílszerűen - az empátia!

Keresőoptimalizált szövegírás: mitől lesz egy honlapoldal optimalizált? Részletesen végignézzük, mire kell ügyelnünk, amikor a kulcsszóval a fejünkben leülünk szöveget írni. Hogyan lehet növelni a szövegben a kulcsszó előfordulását, anélkül, hogy az zavaró lenne az olvasó számára?

Mire kell figyelni, amikor a szöveget felvisszük a honlapra? Némi HTML ismeretet is átadok, bemutatom egy WordPress honlapon, hogy ez hogyan működik.

Webergonómiai tanácsok a honlapszövegíráshoz - ne feledjük, hogy a honlap használati tárgy, nem írói munkásságunk színtere... Szem előtt kell tehát tartani a honlapok ergonómiáját, használhatóságát.

A SEO szövegírás mellett létező két másik honlapszövegírási módról is lesz szó röviden, hiszen ezeknek is van létjogosultsága egy-egy honlapon - a gyakorlatban is használható tippeket adok.

Mit írjunk a honlapunkra szövegként? Bizonyos tartalomtípusokhoz kézzelfogható listát adok (így például hogyan érdemes megírni a Rólunk, a Szolgáltatásaink vagy egy-egy webáruházi termékoldal szövegét).

Esettanulmányok, letölthető szövegírási "étlap", ajánlott irodalom.

Azoknak, akik úgy érzik, jó lenne még egy kis marketinges háttér, azoknak sok szeretettel ajánlom "Marketing - az ötlettől a reklámozásig" című kurzusomat (is).

A legjobb képzések a témában

Weboldalkészítés alapjai - HTML5 + CSS3
Készítsd el első weblapod HTML és CSS segítségével! Ez egy kihagyhatatlan lépés, hogy webfejlesztő legyél! - v1.0.0
Rádi Viktor
Rádi Viktor
senior webfejlesztő
334
3 990 Ft 2 993 Ft
PHP Alapozó Tanfolyam
Hogy te készítsd a webet!
 Cserkó József
Cserkó József
Cégvezető
1255
999 Ft
Melegen ajánlott hideghívás
A hideghívás és a telefonos megkeresések hatékony módszerei, egy kurzusban.
Tulok Imre
Tulok Imre
Értékesítési tréner, oktató
118
4 900 Ft
Angular7, Ultron Kora
Webfejlesztés ultragyorsan Angular keretrenszerben
 Cserkó József
Cserkó József
Cégvezető
52
6 900 Ft