Logó
Képzések

Útmutató kalóriaszámoláshoz

Tippek, tanácsok, személyes tapasztalatok Lupui Izától
Szerző: Lupui Iza

A kurzusról

A kalóriaszámolásra sokan úgy gondolnak, hogy egy újabb stresszforrás, egy újabb nehéz feladat, ami az életmódváltás során felmerül. 

Én egy jó eszköznek tartom ahhoz, hogy többet tudjunk meg az ételekről, amiket elfogyasztunk, de ha arra van szükségünk, akkor abban is segítségünkre lehet, hogy könnyebb legyen mértéket tartanunk az evésben. Ugyanakkor hasznát veheti az is, aki kevesebbet eszik a kelleténél, mert kalóriaszámolással azt is figyelemmel tudja kísérni. 

Ebben a kurzusban a saját tapasztalataimat osztom meg, és nemcsak a kalóriaszámolás metódusát mutatom meg, hanem olyan információkat is, amelyekről valahogy kevesebb szó esik, pedig közvetetten igenis kapcsolódnak a témához. Ilyen a testalkatunkra vagy az anyagcseretípusunkra vonatkozó sajátosságok, amelyekből egyértelműen látszik, hogy nem vagyunk egyformák, ezért igenis több járható út van, amellyel egészségünket megőrizve érhetjük el a célunkat. 

A kurzus során kendőzetlenül beszélek magamról, és arról, hogy miért nem működött nálam az, amikor csak a szénhidrátot számoltam. Az elhangzottak alapján eldöntheted, hogy elfogadsz-e tőlem tanácsokat ebben a témában. Elmondom azt is, miért érdemes belevágni a kalóriaszámolásba, de azt is, hogy nem kell élethosszig cipelendő teherként gondolni rá. Utána megmutatom, milyen tényezők befolyásolhatják, hogy kis vagy nagy léptékben érheted-e el a célod, majd rátérek a kalóriaszámolás gyakorlati oldalára. A kurzust egy csokor útravalóval zárom, és két letölthető segédanyagot is találsz benne. 

Ennek a kurzusnak az anyagát többször megtartottam csoportos workshop és egyéni tanácsadás formájában is. Az egyik után kaptam egy visszajelzést, amit most idéznék is: "Most már látjuk a kis dolgokat, hogy miért nem fogytunk, hogy mennyi kalória van egy-egy olyan ételben, amiből néha több lement egy nap alatt, vagy este alatt." 

A témáról még kétszer ennyit tudnék beszélni, jobban elveszve a részletekben, de nem szeretném a kurzus amúgy sem rövid időtartamát még tovább növelni, mert nem célom, hogy feldolgozhatatlan mennyiségű információt zúdítsak rád. Helyette kérdezési lehetőséget biztosítok a kurzus felületén belül, hogy ne maradjon benned bizonytalanság. 

Ha érdekel a téma, iratkozz be, tanulj róla, majd beszélgessünk! 

A legjobb képzések a témában

Ketogén diéta alaptanfolyam
Mi is az a ketogén diéta? Hogyan kezdjem el a ketogén diétát? A legfontosabb tudnivalók és tippek.
Rácz  András
Rácz András
Életmód és Biohack
92
11 990 Ft
Szénhidrátszámolás kurzus inzulinrezisztenseknek
Segédanyagok és gyakorlati tanácsok a 160 gramm blog írójától
Lupui Iza
Lupui Iza
coach, a 160 gramm blog írója
175
3 790 Ft
STRESSZOLDÁS
A siker ott kezdődik, ahol a stressz véget ér és győz a tudatosság. A stressz újrahasznosítása
Tékitízi Programok
Tékitízi Programok
Training, coaching, tanácsadás
58
8 900 Ft
Hogyan legyél te is digitális nomád?
Útmutató egy backpacker-ből lett digitális nomádtól
Vigh Bori
Vigh Bori
backpacker / digitális nomád
135
8 990 Ft